Je eigen armbandje maken

Het is een leuke tijdsbesteding en je hebt ook nog eens een eigen originele armband, hoe leuk is dat? Een pols vol met kleurrijke armbandjes staat ook nog eens erg leuk! Het kan jouw outfit net de finishing touch geven. Maar hoe maak je nou zo’n leuk armbandje? Dat gaan wij jou uitleggen. Lees snel verder!

Stap 1: Opmeten

Het is natuurlijk erg handig, voordat je het touw knipt, om je pols op te meten. Dit doe je simpelweg door het touwtje op je pols heen te spannen en vervolgens te kijken naar hoe groot jij hem wilt hebben. Een tip: denk eraan dat hij ook nog gemakkelijk af moet kunnen. Liever wat extra draad dan te weinig. Dit kan er later namelijk altijd nog afgeknipt worden.

Stap 2: Ordenen

Om nu als een gek de kraaltjes op de armband te gaan rijgen is niet zo goed idee. Leg de kraaltjes eerst in de volgorde op tafel zoals jij hem wilt hebben in het eindresultaat. Door dit van tevoren op tafel te leggen weet je precies hoeveel kralen je nodig hebt, of het gaan passen en je kan niet onnodig fouten maken. Het zou zonde zijn als alle kralen erop zitten en je er later achter komt dat er iets niet klopt.

Stap 3: Rijgen

Nu je de voorbereiding hebt afgerond kan je gaan beginnen met het rijgen van de kralen op de armband. Tada! Nu heb jij je eigen zelfgemaakte armband. Check wel nog even of de armband lang genoeg is voor je pols. Is dit zo? Fijn, dan kan je de laatste stukjes draad eraf knippen. Sluit het af door een dubbele platte knoop erin te leggen. Wil je zeker weten dat de knoop niet meer los kan schieten? Druppel er dan een beetje lijm op.

Nu heb jij je eigen, originele en leuke armband. Vond je het nou erg leuk om te doen? Laat het dan aan je vrienden en/ of familie zien en wie weet willen zij er ook wel één.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *